marți, 15 aprilie 2014

Harry Holland


    Harry Holland s-a născut în anul 1941 la Glasgow, cel mai mare oraţ din Scoţia. Pregătirea şi studiul s-a consumat la Şcoala de Artă St. Martin, în perioada 1965 – 1969.
Începând cu anii 1970, acest artist clasic extraordinar a avut peste 30 de expoziţii personale şi nenumărate expoziţii de grup la nivel mondial, fiind unul dintre cei mai solicitaţi pictori de gen.
 Totodată, dincolo de succesul pe care îl are ori de câte ori expune, munca sa şi-a găsit drumul către numeroase colecţii publice importante din întreaga lume, enumerând aici: Tate Gallery, British Museum, Metropolitan Museum of Art New York, National Museum of Wales, National Portrait Gallery Canada, Welsh Arts Council, European Parliament Collection, Belgian National Collection and the Fitzwilliam Museum Cambridge, dar şi o serie de colecţii private din Anglia, Statele Unite ale Americii, Australia sau Japonia.
   Este considerat ca fiind unul dintre cei mai buni artişti din Marea Britanie, producând picturi strălucitoare din punct de vedere tehnic, dar şi încântătoare pentru privitor, fie că este un erudit, fie că este un simplu admirator. Stilul său este distinctiv şi imediat recunoscut. Privind lucrările sale, ai senzaţia că Harry Holland a găsit acel ceva, propriu şi original, acel deziderat pe care îl caută fiecare artist. Picturile sunt sugestive, în sensul că acestea implică situaţii, evenimente, sau relaţii care nu sunt exprimate în mod direct, fapt pe care-l transpune pe pânză într-un mod insinuant, lăsând să plutească un sentiment de mister. Indiscutabil, este un maestru al picturii. Holland lucrează dedicat, cu angajament şi fără compromisuri. Sinceritate pe care o imprimă în arta sa este intensă, dar şi plină de satisfacţii.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.