duminică, 27 aprilie 2014

Gavin Calf

   Gavin Calf s-a născut în 1950, la Johannesburg, Africa de Sud. Pe site-ul personal, afirmă că primul contact cu arta s-a consumat pe când avea patru ani, în 1954, atunci când privea captivat nişte căni din plastic, colorate luminos în roşu şi galben. În 1960, pe când împlinise deja zece ani, făcea reproduceri  după gravurile lui Rembrand, pe care le copia din cărţi şi pe care le interpreta cu o fidelitate uimitoare.

    La 16 ani a urmat cursurile private cu artistul sud-african Cecil Skotnes, iar în perioada 1970-1973 a urmat cursurile Johannesburg College of Art, unde a studiat design grafic şi a luat masteratul sub îndrumarea lui  Ivor Kruger
și Phil Botha.
Între anii 1981-1988 urma cursuri pe timpul nopţii desen şi pictură Ruth Prowse Art School cu artistul plastic Ryno Swart, după care a continuat în sesiuni scurte, de două ori pe săptămână şi în perioada 1989-2002, dar la The Artist's Co-operative. 
   Primul job, din 1974, nu l-a solicitat în mod deosebit ca artist, lucrând pentru o imprimerie de ambalaje. În 1981 a lucrat la Janice Ashby Design Studios, unde se ocupa de grafica şi designul ambalajelor pentru băuturi, cosmetice și alimente.
   Abia în anul 1998, devenise artist cu normă întreagă, când a câştigat un contract cu Organizația Triple Trust, pentru care a proiectat, a ilustrat şi a produs un pachet educaţional pentru copii: "Poppit".
În luna decembrie a anului 1999 şi-a făcut prezenţa cu lucrările sale la a şaptea ediţie a expoziţiei Florence Biennale, eveniment la care a fost invitat să participe şi în anul 2011, la cea de-a opta ediţie.

Expoziţii
1980-1991 Expoziții anuale de grup pentru The Artist’s Co-op
1987 Expoziţie de grup la Grahamstown University Art Museum.
1990 - 1998 Expoziţii de grup în cadrul Hout Street Gallery.
1999 Expoziție personală la Chris Crake Gallery, din Johannesburg.
2003 Expoziţie de grup la John Bloxham Gallery, Londra.
2004 Reuniune de trei expoziții la Galeria Dorp Street, Stellenbosch.
2006 A expus la Investment Art Gallery, Cape Town.
2008 (luna ianuarie) Expune la Adlou Art Gallery.
2008 (luna noiembrie) a expus la Stellenbosch Gallery

Colecţii private
Dr. Margaret Elsworth - Cape Town.
Iain & Julie Anderson - Hout Bay.
Andrew Berman - Cape Town.
Michael & Krista Loubser - Johannesburg.
Meyer Grobelaar - Stellenbosch.
Dl ARD Dey - Knysna.
Siew Whan Tham - Londra.
Francis Coulter - Johannesburg.
Dr John Reid - Bristol.
Vincent & Karyn van Brekel - Amsterdam.
Virgini Baroux - Monaco.
Alte colecţii particulare din Londra, Edinburgh, Bristol, Stockholm, Amsterdam, Chicago și Los Angelos se mândresc cu lucrile semnate de Gavin Calf. 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.