marți, 25 februarie 2014

Konstantin Razumov



    Konstantin Razumov s-a născut în anul 1974, la Moscova, Rusia.
   A studiat în atelierul lui Ilia Glazunov, la Academia de Arte Frumoase din Moscova. Privind cu atenţie lucrările sale, dincolo de frumuseţea răvăşitoare a modelelor sale, poate fi observat faptul că este influenţat de multe stiluri, dar şi că stăpâneşte genial tehnica de a combina două curente cu personalitate distinctă şi puternică: realist şi impresionist. În multe din picturile sale, feţele şi mâinile sunt pictate în stil realist, în timp ce hainele şi ambientul sunt pictate în cel impresionist.
   Lucrările semnate de Razumov sunt acum sunt la mare căutare pe piaţa de artă. Considerate, de unii colecţionari, adevărate opere, picturile lui abordează tematici variate, în care natura, în tot ansamblul său, este o permanentă sursă de optimism şi de bucurie, fapt ce face ca viaţa personajelor sale să fie o încântare. Totuşi, subiectul preferat al pictorului rus este... femeia, pe care Konstantin Razumov o reprezintă în variate ipostaze, însă, întotdeauna, frumoasă, cochetă, elegantă, misterioasă, meditativă, sau  într-o deplină relaxare. Culorile lor luminoase, moliciunea pielii în cadrele nude, plus toate celelalte caracteristici expresive ale personajelor feminine din picturile sale îi pot conferi lui Razumov titlul de „pictor al femeilor frumoase”.
   Este un pictor figurativ ce ne încântă privirile cu lumea colorată a femeilor, o lume strălucitoare în care sexul frumos e subiectul vibrant, vivid.
   Konstantin mânuieşte excelent pensula pe pânza tăcută, plimbând ochiul privitorului între lumină şi umbră, între frumuseţe şi singurătate, între culoare vie şi culoare fadă, între fantezia şi tristeţea gândului. Uneori adaugă picturilor sale şi elemente moderniste, femeile tinere şi graţioase afişând un aer vintage de blândeţe, dar şi senzualitate.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.