luni, 10 ianuarie 2011

Talantbek Chekirov

   Talantbek Chekirov s-a născut la data de 15 aprilie 1971 în Kirghistan, fostă republică în marea Uniune Sovietică. Este considerat a fi noua, interesanta şi promiţătoarea descoperire în materie de pictură. Varietatea lucrărilor sale, atât din punct de vedere tematic, cât şi a tehnicilor folosite (acuarelă, ulei etc) îl creditează pe artist cu şanse reale la un drum plin de succes, numai că Talantbeck a devenit cu adevărat cunoscut, în peste 25 de ţări, cu colecţiile sale dedicate femeii, romantismului, frumosului în esenţă comercială, fiindu-i mai puţin cunoscute peisajele, lucrările pentru copii sau cele dedicate cu o expresivitate impresionantă celui mai iubit animal al său, calul. Chiar şi în abordările sale pline de senzualitate, mister, romantism nedisimulat, femeia se bucură de un respect profund, accentul fiind pus pe uimitorul mister şi pe delicateţea dezarmantă.
   Talantbek Chekirov a avut şansa ca în perioada 1986 - 1990 să-şi desăvârşească studiile la Facultatea de Stat pentru Artă, acolo unde s-a concentrat cu predilecţie anatomiei plastice, graficii şi compoziţiei. După terminarea studiilor, paşii lui Chekirov s-au îndreptat către arta creativă şi cea teatrală, fapt ce s-a concretizat cu o colaborare de peste doi ani cu faimosul Bolsoi Teatr din Moscova, unde a făcut parte din echipa de artişti ce se ocupa de decorurile amintitei instituţii.
   Actualmente, Talantbek Chekirov este stabilit în Germania, la Baden, regiunea Westfalia. Lucrările sale sunt vândute ca pâinea caldă oriunde în lume, iar cele mai multe dintre magazinele de specialitate sunt nevoite să-şi anunţe clienţii că nu mai au nimic la vânzare.














Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.