luni, 27 decembrie 2010

Rob Hefferan

   RoB Hefferan s-a născut în anul 1968 în Warrington, districtul Cheshire, în partea de nord a Angliei. De la primele sale desene, pe când era doar un copil, a fost un spirit liber, convins că drumul său este cel corect. Şi-a dorit cu disperare să se realizeze ca artist, însă peste tot avea să se lovească de dezamăgirea celor din jurul său. 
   Situaţia avea să se schimbe într-un oarecare fel  odată cu profesorul său de desen şi pictură, care nu s-a limitat să-l  aprecieze pe Rob doar de la nivelul desenelor copilăreşti cu dinozauri sau reproduceri din diverse reviste cu benzi desenate. Profesorul ştia că în Rob este în fierbere un talent deosebit şi care aşteaptă să fie eliberat în forme precum lingourile cele mai de preţ. Nu de aceeaşi părere au fost însă şi părinţii săi, care nu încurajau de fel tentativele artistice ale tânărului Hefferan, numai că acesta a ignorat sfaturile lor, înscriindu-se  la Universitate în vederea opţinerii unei diplome în imagine.  Totuşi, după un an de studiu, a început să simtă din nou gustul amar al dezamăgirii, reclamând de această dată nivelul scăzut al cursului, motiv pentru care a decis să continue pe cont propriu.
    Rob a petrecut un an dificil încercând să-şi dezvolte un portofoliu, condiţie extrem de importantă pentru jobul de designer şi pentru a-şi finanţa visul de a deveni artist. Cu toate astea, versatilitatea sa excepţională ca designer şi ilustrator i-a asigurat obţinerea unui număr considerabil de contracte importante, ce au variat de la campanii de publicitate şi până la realizarea de coperţi la cărţile pentru copii. Foarte curând, situaţia sa financiară îi putea oferi un confort considerabil, dar şi satisfacţia de a-şi permite diverse plăceri, la care nici nu spera cu ceva timp în urmă. Chiar şi aşa, Rob nu s-a lăsat pradă beţiei succesului şi şi-a continuat munca fără abatere de la obiectivul său iniţial, de a deveni un artist în adevăratul sens al cuvântului, consacrat şi respectat.
   Picturile lui Rob Hefferan sunt de o eleganţă şi strălucire uimitoare. Împărţite în trei serii - "Elegance", "Desire" şi "Dance" lucrările sale sunt de un realism figurativ copleşitor, iar admiratorul este ademenit de multe ori să creadă că are în faţă o fotografie. Figura feminină este nucleul muncii sale, cu toate că în compoziţiile sale apar şi numeroase figuri masculine, dar care nu au un alt rol decât acela de a acompania personajul central, femeia.
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.