miercuri, 26 ianuarie 2011

Steve Hanks

   Steve Hanks realizează în acuarelă o lume absolut spectaculoasă. Fiecare pictură este meticulos întocmită, iar detaliile trădează o uimitoare provocare către perfecţiune.Puţini sunt artiştii ce se pot duplica în profunzimea emoţională, iar Steve face dovada că poate trece această frontieră, reflectând un moment şi un timp redat din profunzimea trăirilor personale sau dintr-o memorie ce a adunat cu cu nesaţ expresii, identităţi, eliberări nebănuite, poate, cine ştie? chiar involuntare.
    Steve Hanks s-a  născut într-o familie de militari din San Diego în anul 1949 şi a crescut jucând tenis de câmp sau plimbându-se de-a lungul plajelor din sudul Californiei. Nu se ştie dacă era o fire introvertită, însă cine putea pătrunde în sufletul său îşi putea da seama că Steve plutea în alte universuri. Unul dintre profesorii săi menţionase la un moment dat pe carnetul său de note:"Steve este un artist!" Profetică observaţie! Pe măsură ce timpul a trecut, această predicţie s-a dovedit mai mult decât exactă. Lucrările sale aveau să fie răsplătite cu nenumărate premii, iar succesul dobândit l-au propulsat printre primii 100 de artişti plastici din perioada 1989 - 1991. În 1992, Academia Naţională "Western Art" i-a decernat  Medalia de Aur  pentru acuarelă. 
   Talentul lui Steve Hanks este evident şi incontestabil. Mintea lui este într-o permanentă agitaţie, dorind să exploreze noi şi noi domenii. În colecţia propusă mai jos am selectat o mică parte dintre lucrările sale şi mai trebuie menţionat că tematica abordată de Steve nu a avut doar femeia în centrul expresiei sale, el nefiind un adept al erotismului, ci, mult mai evident, al romantismului pur, latură regăsită şi în alte suite tematice.


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.