duminică, 12 noiembrie 2017

Howard Rogers



               
    Howard Rogers s-a născut în anul 1932 la San Diego, California, unde părinții săi l-au încurajat să-și dezvolte talentul artistic de la o vârstă fragedă. După ce a terminat liceul, Rogers s-a angajat ca pictor pentru o perioadă trei ani, după care a servit un timp în armata americană. Revenit acasă după stagiul militar, Roger  a lucrat în calitate de supraveghetor al unui lanţ de supermarketuri.
      Hotărât să-şi urmeze visul de a deveni artist, Rogers a aplicat cu succes pentru intrarea în Colegiul de Design Art Center din Pasadena, California, unde avea să-şi descopere marea iubire, Bonnie Rogers, cea care i-a devenit soţie şi susţinător în cariera sa artistică.
     După absolvirea colegiului, Rogers s-a mutat la Detroit şi a devenit artist comercial, desenând, cu precădere, maşini pentru industria automobilelor.
      Câţiva ani mai târziu, Rogers și soţia sa, Bonnie, s-au mutat la New York City pentru a lucra ca ilustrator la diferite reviste şi edituri cunoscute, printre care se numără Good Housekeeping, McCall's, Reader's Digest, Cosmopolitan şi altele. Mai târziu a lucrat ca ilustrator pentru mai multe cărţi şi postere de film.
      Căutând o experienţă mai "creativă", el și soţia sa au decis să se mute pe coasta de Vest, renunţând la Connecticut pentru Montana, unde, Howard, s-a reconectat la rădăcinile sale din mediul rural și a început să picteze cowboy, cai şi nuduri pentru care ar deveni foarte cunoscut şi apreciat în ţara sa. Rogers notează: "În zilele mele de ilustrare, am desenat şi pictat femei destul de des pentru proiecte ilustrative, cărţi tipărite, ilustraţii editoriale şi reviste pentru femei. Este un subiect care mi-a plăcut întotdeauna şi a fost firesc să îl încorporez în pictura mea.”
     Totuşi, Howard Rogers nu s-a dedicat doar picturii, ci şi sculpturii, realizând câteva „bronzuri” remarcabile având, desigur, acelaşi subiect preferat: femeia.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.