vineri, 8 noiembrie 2013

Omar Ortiz



    Omar Ortiz s-a născut în anul 1977 în Mexic, chiar în capitala statului Jalisco, Guadalajara, unde locuieste şi în prezent.
   Suscită un mare interes pentru desen şi ilustraţie încă de la vârsta copilăriei, ceea ce a făcut ca, mai târziu, să urmeze cursuri de studiu pentru o diplomă în design grafic de comunicare, unde a învăţat să lucreze cu diferite tehnici, cum ar fi desen, pastel, cărbune, acuarelă, acrilic, şi aerograf.
   După ce a absolvit facultatea de design, a decis să se dedice picturii, considerând a fi partea unei lumi de un mare rafinament, dar şi enigmatică deopotrivă. În 2002 a descoperit pictura în ulei şi s-a îndrăgostit realmente de această tehnică, fiind de părere că acest gen de pictură este, de departe,  cea mai nobilă formă de exprimare artistică. Primele sale lecţii s-au consumat  cu pictorul Oléo Carmen Alarcon, pe care l-a considerat mentorul său principal.
   Omar Ortiz  este unul dintre cei mai de seamă exponenţi ai hiperrealismului – minimalist. El creează portrete nud de mari dimensiuni, iar acurateţea detaliilor pun în mare dificultate admiratorul lucrărilor sale, în interiorul căruia sentimentele duc o luptă între starea de uimire şi cea de excitare. Modelele sale feminine sunt transpuse într-un joc magic, ilustrat cu măiestrie prin tehnica luminii clare şi puternice cu care conturează volumul subiectului, deseori pus în contrast  cu un fond texturat, în special de ţesătură.   
   Artistul mexican a fost primul pictor ultrarealist care a realizat un portret cu vopseluri.
















Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.