miercuri, 23 octombrie 2013

Fabian Perez



   Fabian Perez s-a născut în anul 1967  şi a crescut în Campana, la doar 50 de kilometri de capitala Argentinei, Buenos Aires, unde, între timp, s-a mutat şi a locuit o bună bucată de timp, până la 22 de ani. Mama lui, Edua Herreria, o frumoasă femeie din Brazilia, s-a întâlnit cu tatăl său, un afemeiat frumos şi carismatic, Antonio Perez, la sfârşitul anilor 1950. Ei au căsătorit şi au avut patru copii, dintre care Fabian este cel mai tânăr.
   La vârsta de 9 ani a devenit fascinat de jocul cu pensula, acuarele şi tempera, pe care le-a folosit pictând  portrete ale prietenilor şi familiei.
   La vârsta de 16 Fabian avea să primească o cruntă lovitură prin pierderea mamei sale. După alţi trei ani viaţa avea să-l copleşească şi prin pierderea tatălui, cel pe care avea să-l folosească deseori ca model de inspiraţie în picturile sale. Tristeţea şi disperarea l-au lăsat confuz şi în căutarea de răspunsuri. Cu rănile sufleteşti nevindecate, şi-a regăsit totuşi puterea şi pacea interioră prin studiul artelor marţiale.  În 1984 a început un nou drum, alături de Sensei Oscar, cel care avea să-i devină  profesor, maestru, prieten apropiat şi...tată.
   În 1987, Fabian Perez a pornit într-o călătorie pe care o continuă şi în ziua de azi. După şase luni petrecute la Rio, s-a mutat cu reşedinţa în Italia, la Padova, lângă Veneţia, unde a rămas timp de şapte ani, studiind cu Oscar. Apoi a plecat în Japonia, la Okinawa. În cele din urmă a decis să experimenteze o altă parte a vieţii în SUA, la Los Angeles, unde a lucrat pe post de chelner şi model,  plus alte slujbe ciudate prestate pentru Universal Studios. Muncea mult şi picta pe timpul nopţii, însă această perioadă a fost una dintre cele mai creative din viaţa lui.
   În 2001, două edituri de artă şi proprietari de galerii au dorit să organizeze o expoziţie cu lucrările lui Fabian. S-au întâlnit cu el, iar două zile mai târziu au format un parteneriat pentru a promova pentru piaţă şi de a dezvolta cariera lui la un nivel superior al consacrării. Colaborarea a fost un succes copleşitor.  Fiecare pictură cu semnătura lui Fabian Perez a fost vândută imediat, iar comenzile pentru alte lucrări au urcat vertiginos. Astăzi, munca sa este publicată de DeMontfort Fine Art în Marea Britanie.
   Fabian nu doreşte să-şi clasifice stilul în niciun fel, considerând că ar fi  limitarea într-o simplă definiţie a muncii sale.. Arta sa este pur şi simplu expresia pasională, cu puternice sentimente romantice. Inspirat de ceea ce este cunoscut în artele marţiale ca Muga (mintea goală), Fabian se află în această stare aproape meditativă a minţii când este la locul de muncă, lăsând creativitatea să se desfăşoare într-un flux nealterat.
  În prezent locuieşte în Beverly Hills, California, unde pictează, joacă fotbal şi continuă studiul  artelor  martiale. Când inspiraţia artistică o cere, călătoreşte în continuare prin lume, oriunde crede că are ceva de aflat.
   Privite cu atenţie, lucrările lui Fabian Perez ne direcţionează către sursa influenţelor sale originare. Viaţa de noapte, plină de aventuri şi de moravuri îndoielnice a tatălui său, care revenea acasă de cele mai multe ori băut, de la dans sau bordel, sunt repere des întâlnite.  În schimb, femeile care apar în picturile sale se bucură de intimitate şi respect. Căldura şi umanitatea acestor femei sunt la fel de importante pentru imaginile sale, precum şi frumuseţea lor seducătoare chiar şi atunci când soarele este de mult apus, iar noaptea naşte pasiuni frenetice în ritm de dans, fum abundent de ţigară şi băutură.
   În 2009, Perez a fost numit artistul oficial al ediţiei anuale Premiilor Latin Grammy .
   În 2010 a fost ales să picteze afişele pentru  Jocurile Olimpice de iarnă din 2010, desfăşurate în Canada, la Vancouver, precum şi pentru Jocurile Olimpice de vară 2012, de la Londra.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.