vineri, 27 mai 2016

Walter Girotto



   Walter Girotto s-a născut pe data de 4 mai 1953 în oraşul italian Rovigo, situat cam pe la jumătatea distanţei dintre Veneţia şi Bologna. Mai târziu, familia sa a hotărât că mutarea la Torino ar putea să fie şansa la un trai mai bun. Din locurile natale, Walter nu a putut uita salcia plângătoare din grădina casei şi privirea călugăriţei de la grădiniţă, o privire plină de admiraţie şi care avea să-i definească pasiunea pentru pictură. 
   Pentru început a urmat şcoala de artă, iar în 1975 a urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase. A făcut studii de filozofie clasică, mitologie şi teologie. Prima sa expoziţie s-a bucurat de o bună apreciere din partea publicului.
    În 1978 el a început o colaborare fructuoasă cu renumitul centru Renoir din Taranto. Va expune la New York, în 1985, unde lucrările sale s-au vândut în  primele douăzeci de minute. Încurajat de acest succes, artistul a participat în anul următor cu o a doua expoziţie la New York. Începe o colaborare lungă şi plină de satisfacţii cu Robert şi Tamara Bane, care se va materializa cu prima dintr-o serie lungă de expoziţii în Galeria Tamara Bane din Los Angeles, în 1988. În 1995 expune la Nagoya, Japonia.
   Ca tehnică de lucru, Walter Girotto foloseşte pigmenţi pe bază ulei, creioanele colorate şi baghetele pastel, iar ca suport de textură preferă panourile din lemn pentru a realiza un efect unic. Abordează cu mare uşurinţă şi plăcere orice tematică, regăsind în lucrarile sale atât peisajele, cât şi  portretistica. Cu toate astea, frumuseţea şi senzualitatea umană nu este numai o pasiune vădită, ci şi o specialitate a sa.
   Fire introvertită, a evitat cât a fost posibil reuniunile numeroase, fapt ce poate explica revenirea sa în oraşul natal, Rovigo, acolo unde s-a simţit cu adevărat mai aproape de natură şi natural. De altmiteri, Girotto declara într-un interviu că doar natura determină  traseul fiecăruia în viaţă, dar trebuie să o lăsăm să-şi facă lucrarea în mod firesc, fără constrângeri vanitoase. 
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.